Minh Ho en Tony van Verseveld gegradueerd tot 4e dan Aikido!

Op zondag 8 september tijdens de jaarlijkse opening van het Aikido seizoen zijn Minh Ho en Tony van Verseveld gegradueerd tot 4e dan Yoseikan Aikido. Minh is al meer dan 20 jaar actief op Budo Academy Physical en beoefent en doceeert eigenlijk ALLE Budodisciplines (Ju-Jutsu, Aikido, Judo, Karate, Kobudo, Grappling, MMA, Kickboksen). Tony heeft zich gespecialiseerd in het Aikido en Kobudo en verzorgt tevens de Aikidolessen bij Budo Academy Physical - dependance Veenendaal. Van harte gefeliciteerd met het behalen van deze hoge graad!!

Minh en Tony demonstreerden samen eerst het Hyori no Kata. Dit is een traditioneel Yoseikan kata wat ontwikkeld is door Minoru Mochizuki om het principe van overnemen vast te leggen en te kunnen demonstreren. Vervolgens gaf Tony spectaculaire demonstraties van een groot aantal Wa no sei shin technieken, vrije Aiki technieken op dubbele aanvallen in verschillende timingsmomenten en Batto Jutsu, een serie van 6 traditionele zwaard kata gebaseerd op de Katori Shinto Ryu.

Minh Ho gaf een fantastische demonstratie in Sutemi technieken (offerworpen) en verdedigingen op gewapende aanvallen met tanto (mes), boken (zwaard) en bo (staf).

 

Beide heren hebben laten zien dat zij over enorme kwaliteit van bewegen beschikken en zich het Aikido eigen gemaakt hebben. Niet alleen kunnen zij de technieken goed demonstreren, maar zij hebben laten zien dat de technieken echt eigen geworden zijn, en dat zijn een eigen visie op het Aikido ontwikkeld hebben, waardoor ze zowel als Aikidoka en als docent echt iets kunnen toevoegen aan het Aikido. Het is in Nederland erg bijzonder dat twee Aikidoka van zulk hoog niveau actief zijn binnen één sportcentrum. Erg bijzonder en we zijn hier erg trots op. 

 

Video's en foto's van deze presentaties zijn te vinden op de Yoseikan Aikido Facebook pagina (ook te zien voor mensen die geen lid zijn van Facebook).